audio items
snunit

זמרת שפתי

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
נגן שירים ברצף
עמוד שיר openModalIcon
prayersAlbomImg
  • 1.
    ספרדים מסורות המזרח - בבל קבוצת פייטנים
  • 2.
    ספרדים מסורות המזרח - בבל שלמה מועלם
  • 3.
    ספרדים מסורות המזרח - בבל שמואל דרזי
נגן שירים ברצף
playerSongImg
כותר זמרת שפתי
סולם מקאם: ביאת
שפה עברית

תנאי השימוש:

הפריט כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם. חל איסור על כל שימוש בפריט, לרבות אך לא רק, העתקה, פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות, דיגיטאלי, אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה בכתב מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

תנאי השימוש אינם מונעים שימוש בפריט למטרות המותרות על פי חוק זכות יוצרים, תשס"ח-2007, כגון: שימוש הוגן בפריט. בכל מקרה חלה חובה לציין את שם/שמות היוצר/ים ואת שמו של בעל האוסף בעת השימוש בפריט וחל איסור על פגיעה בכבודו או בשמו של היוצר באמצעות סילוף או שינוי של היצירה.

השימוש בפריט כפוף גם לתנאי השימוש של אתר הפיוט והתפילה.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות דואר אלקטרוני לכתובת: [email protected]

תצוגת MARC
אודות
  • פיוט משירת השבחות של יהודי בבל. בפיוט קצר זה שמחברו ידוע לנו רק בשמו הפרטי (זרחיה) ארבעה טורים בלבד, אך הם יוצרים מעין דרמה קטנה:
    לאחר שהפייטן מתאר בטור הראשון את מעשה השירה שלו כקרבן, הוא מציב את שני הטורים המרכזיים בפיוט, ובהם שני משפטים מקבילים בצורתם ובתכנם. בשניהם מבטא הפיטן את משאלתו כי ה', שאותו הוא מכנה בשתי מידותיו - 'רחום' ו'חנון' - ישמע וירצה את שירו. את כינויי הרחמים הללו מאזן הפיטן גם בכינויים מהתחום הסמנטי של העוצמה – צוּר יִשְׂרָאֵל, אֲשֶׁר לוֹ כֹחַ וָאֵל. למעשה, עד כאן אין הפייטן חושף את תוכן שירו-תפילתו-קרבנו. עדיין הוא משהה את גילוי תוכנה של הבקשה שהוא מפנה לה'. הטור האחרון דומה לכאורה לקודמיו בכך שאף הוא פותח בשם ה', ואולם הוא שובר את הרצף שנבנה בהקבלה, בכך שה' כבר אינו מופיע כאן בלשון נסתר. שמו - י-ה - מהווה כאן פנייה. כביכול ה' מתקרב והופך לנוכח. ועל כן, רק לאחר הפנייה הזאת, רק בצירוף המלים החותם את השיר כולו, מתפרש תוכן שירו ותפילתו – בניין המקדש.


יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?