אוסף ג'ון יודקין
אוסף זה הוא פרי עבודתו של ג'ון יודקין, פרופסור לפיזיולוגיה באוניברסיטת לונדון, מייסד המחלקה האוניברסיטאית הראשונה בבריטניה שלימדה תזונה לתואר ראשון. זהו אוסף עתיק ורב ערך המוקדש לתזונה ומזון, אשר לא רק מקנה מבט מפורט על ההיסטוריה של הנושא אלא גם מציב אותו בהקשר הרחב של נושאים קרובים.
וכך, לצד עבודות של קלוד ברנארד, פון לייביג, לבואזיה ואחרים, המאירות את עינינו בדבר התפתחות הידע בכימיה ובפיזיולוגיה, ומספקים אפוא את הרקע המדעי, ניתן גם למצוא ספרים שמאירים את הרקע התרבותי הרחב של התחום, ועוסקים בגסטרונומיה, בבישול, בהגשה ונימוסי שולחן, ובניהול משק בית. יש גם ספרים המספקים את ההקשר החברתי לדיאטה, לתזונה ולהיגיינה, באמצעות עבודות העוסקות בתרופות, בתזונה ובישול לעניים, בבישול והיגיינה בצבא ובאקולוגיה עירונית (פרמנטיה, קאדה דה-וו, הסל ועוד). קשר מרתק במיוחד בין מזון למדע ולחברה מסופק על ידי סדרת ספרים העוסקת במהילת מזון ותרופות ובניתוח מזון ותרופות, נושא שזרע את הזרעים של הכימיה האנליטית והניע את התפתחותה.
האוסף חורג מעבר להיסטוריה של החברה המערבית המודרנית וכולל יצירות ותדפיסים מוקדמים מאת מחברים יוונים, מוסלמים ונוצרים, ופיזיקאים מתקופת הרנסנס, מימי הביניים ואפילו הרחק עד התקופה ההלניסטית. אלה הם החיבורים על תזונה ומרפא של Regimen Sanitatis', Materia Medica', וספרי מתכונים (אבן בוטלאן, בייקון, אל ראזי, קרדאנו, גאלן, פורפירי).
חשוב ככל שיהיה למלומדים ולחוקרים בתחומים הרלוונטיים של תולדות המזון והתזונה, אוסף יודקין הוא גם תענוג של ממש לכל המתעניין בהיסטוריה המורכבת של המדע, של הרפואה, של החברה, של התרבות ובאינטראקציה ביניהם.
חפשו באוסף ג'ון יודקין