בקיץ 2016 נחנך פרויקט חסר תקדים בהיקפו שתכליתו ללקט, לרכז ולשמר חומרי ארכיון בתחומי האדריכלות, המחול, העיצוב והתיאטרון בישראל. איתור חומרים אלו יבטיח לראשונה גישה חופשית אליהם, וכן את העברתם מרשות הפרט לרשות הציבור ואת התאמתם לעידן הדיגיטלי. כך נעודד את הציבור להשתמש בחומרים ולשלבם בפעילות תרבותית, ציבורית ומחקרית עכשווית.
במסגרת הפרויקט טופלו ארכיונים של יוצרים מרכזיים בתרבות המקומית שחלקם נחשפים כעת לראשונה. נוסף לכך נתגלו חומרי ארכיון שלהם חשיבות היסטורית ושבכוחם לעצב מחדש את הנחות המוצא שעליהן התבססה עד היום כתיבת תולדות ארבעת תחומי הליבה של הפרויקט. החומרים הללו מזמינים מבט חדש, ביקורתי ורענן על הסביבה המקצועית, התרבותית, החברתית והפוליטית בישראל.
הארכיונים המוצגים במסגרת "האוסף הלאומי הדיגיטלי של ארכיוני אדריכלות, מחול, עיצוב ותיאטרון" הם המקור המקוון הנגיש, החופשי והמקיף ביותר לחומר ראשוני בתחומים אלו. עם זאת, התמונה המצטיירת ממכלול הארכיונים אינה שלמה. לא בכדי אחת ממטרותיו של הפרויקט היא להאיר את ההיעדר, לטפח תרבות שימור חומר ארכיוני של יוצרים בתחומי האמנויות ולעודד את הנגשתו לציבור. מטבע היותו נדבך במפעל דיגיטלי, קורפוס הארכיונים המוצג אינו שלם, סגור ותחום, אלא בסיס לפיתוח והרחבה עתידיים.
פרויקט "האוסף הלאומי הדיגיטלי: אדריכלות, מחול, עיצוב ותיאטרון" נוסד ביוזמת משרד ירושלים ומורשת, ומנוהל בידי הספרייה הלאומית. שותפים למיזם אוניברסיטת הרווארד; האקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל שהובילה את הפעילות בתחום האדריכלות; להקת מחול בת-שבע שהובילה את הפעילות בתחום המחול; ספריית יונס וסוראיה נזריאן והחוג לתיאטרון באוניברסיטת חיפה שהובילו את הפעילות בתחום התיאטרון; ושנקר – המכללה להנדסה, עיצוב ואמנות שהובילה את הפעילות בתחום העיצוב. כמו כן משתפים פעולה עם הפרויקט ארכיוני המחול והתיאטרון בבית אריאלה, ארכיון גור לתיאטרון וארכיון עזריאלי לאדריכלות.