דברי ימי מטבח | מפגש רביעי: המשתה

מבט על תרבות האוכל המקומית עם רונית ורד בספרייה הלאומית

  • יום ד׳
  • ה' באדר
  • 5 במרץ
  • 19:00 - 20:30
הספרייה הלאומית, קפלן 1, ירושליםחדר סמינרים מס' 1
|
מפה

המקומות אזלו - לרשימת המתנה לחצו כאן

מנת הדגים שהוגשה לשולחן נקראה "משוט במרחקים", צלחת העוף זכתה לשם האלמותי "אל הציפור". במרץ 1909 נערכה ביפו ארוחת ערב חגיגית לכבוד ביקורו הראשון של חיים נחמן ביאליק בארץ ישראל. מנות המשתה נקראו על שם שיריו וסיפוריו של המשורר הנערץ. שחזור האירוע ההיסטורי – חומרי הגלם הנבחרים, המאכלים, המשקאות, המשתתפים והתפאורה – מעיד על המקום שתפסו תענוגות השולחן באתוס הציוני. המזון הגשמי והרוחני שחלקו הסועדים מעורר מחשבות על דברי ימי הארוחה החגיגית: מהמשתה היווני והרומאי, דרך חגיגות ברית מילה של הסולטנים העות'מנים ועד לסעודות הכתרה מלכותיות. 


מנחה: רונית ורד, עיתונאית ("הארץ") וחוקרת אוכל.

המפגש משלב בין חומרים ויזואליים נדירים שנאספו במהלך התיעוד העיתונאי לפריטים ייחודיים המצויים באוספי הספרייה הלאומית.

בתום המפגש תוגש טעימה של מנה בהשראת נושא ההרצאה, פרי שיתוף פעולה עם "אל"ף אוכל". 

עלות המפגש: 60 ₪

אירועים נוספים בסדרה

  • יום ד׳
  • י' בכסלו
  • 11 בדצמבר
  • 19:00 - 20:30
מבט על תרבות האוכל המקומית עם רונית ורד בספרייה הלאומית
  • יום ד׳
  • ח' בטבת
  • 8 בינואר
  • 19:00 - 20:30
מבט על תרבות האוכל המקומית עם רונית ורד בספרייה הלאומית
  • יום ד׳
  • ז' בשבט
  • 5 בפברואר
  • 19:00 - 20:30
מבט על תרבות האוכל המקומית עם רונית ורד בספרייה הלאומית
קערה עם סלט עגבניות ובצל
דימוי: רותם כהן־סואיה