יתרונות החלב המפוסטר

כרזה של חברת "תנובה" המבקשת לעודד צריכה של חלב מפוסטר. כיום, החוק בישראל מחייב פסטור של מוצרי חלב.

icon

תיאור

הכרזה של "תנובה" מפרטת את היתרונות של חלב מפוסטר כדי לעודד לצרוך דווקא אותו: הוא שומר על בריאות הילדים ומחסן אותם נגד מחלות, עשיר בוויטמינים ונקי מבקטריות (חיידקים) מזיקות, ואפשר לתת לילדים את החלב בלי להרתיח אותו. עוד נכתב שהחלב מתוצרת הארץ, מקורו במשק יגור והוא "נחלב בתנאי ניקיון מיוחדים". הכרזה נחתמת במילים "משקה מזין, מבריא, נקי וזול".

פסטור הוא תהליך שבו מחממים נוזל לזמן קצר בטמפרטורה הנמוכה מטמפרטורת הרתיחה שלו. תהליך הפסטור נקרא על שמו של הכימאי והביולוג הצרפתי לואי פסטר בזכות תרומתו הרבה לקביעת עקרונות הפסטור. מטרת הפסטור היא להרוג מיקרואורגניזמים מזיקים דוגמת חיידקים ופטריות, בלי לפגוע בערכיו התזונתיים של המוצר המפוסטר. הפסטור הראשון בארץ של מוצרי החלב מתוצרת "תנובה" החל בשנות ה־30 של המאה ה־20, לפני קום המדינה. החוק בארץ כיום מחייב פסטור מוצרי חלב.

icon

הצעה לפעילות

icon
התבוננות

מה נושא הכרזה? מי פרסם את הכרזה? מה מנסה הכרזה להדגיש ולהבליט?

icon
הבנה

ערכו רשימה של תכונות החלב המפוסטר ויתרונותיו. מהו תהליך הפסטור, ומי גילה אותו?

בדקו מה היא סטריליזציה.

מהי החשיבות של סטריליזציה במזון? מדוע הכרזה מדגישה שהחלב הוא מתוצרת הארץ? מהו המקום שבו החלב המפוסטר? מה ידוע לכם על המקום הזה?

icon
חיבור

האם, לדעתכם, תוכן הכרזה מבוסס מדעית? הוכיחו.

לפי הכרזה חלב מפוסטר הוא "משקה מזין, מבריא". האם זו גם הדעה המקובלת בימינו?

icon
יצירה

עצבו כרזה עדכנית בעד או נגד צריכת מוצרי חלב לאור הידוע לנו כיום על החלב ועל דרכי הייצור שלו.