תצלום של אישה אומרת סדר תשליך ליד שפת הים. בתצלום האישה נראית מתפללת, על ידה השמאלית מונח צעיף, את ראשה מכסה מטפחת, ובידה הימנית היא מחזיקה סידור.
ביום הראשון של ראש השנה נוהגים ללכת למקור מים קרוב ולהתפלל שם תפילה, שבה מבקשים ''להשליך'' את החטאים והמעשים הרעים ללב ים. יש שנוהגים אף לנער את בגדיהם מעל מקור המים. שם התפילה הוא על פי הפסוק "ותשליך במצולות ים כל חטאתם". מקורו של המנהג הוא כנראה בקהילות אשכנז במאה ה־15, ובהמשך הוא התפשט גם לקהילות ספרדיות. מעניין לראות שגם נשים מקיימות מנהג זה, אף שהוא איננו חובה.
מה רואים בתצלום? מה האישה מחזיקה? מה היא עושה?
מה היא תפילת תשליך? למה אומרים אותה בראש השנה?
למה האישה בתצלום מתפללת דווקא בחוף הים?
האם השתתפתם פעם באמירת תשליך או בטקס דומה? היכן?
האם יש מצוות או מנהגים שנשים מקיימות אף שאינן חייבות?
חברו נוסח תפילה דומה לנוסח התשליך.
כל שימוש מותר
מותר להעתיק את הפריט ולהשתמש בו עבור כל מטרה.
חובה להעניק קרדיט ליוצר/ים בכל שימוש בפריט.
אסור לפגוע בכבודו או בשמו של היוצר באמצעות סילוף או שינוי של היצירה.
אין צורך לפנות לספרייה הלאומית לקבלת רשות שימוש בפריט
יש לשים לב שתנאי השימוש מתייחסים לזכויות יוצרים בלבד. ככל שחלות מגבלות נוספות על השימוש המבוקש, לדוגמא – חוק הגנת הפרטיות, תשמ"א-1981, חוק איסור לשון הרע, תשכ"ה-1965 או דינים נוספים, על המשתמש מוטלת האחריות לבדוק זאת טרם השימוש.
מידע נוסף:
זכויות היוצרים בפריט הועברו לבעלות הספרייה הלאומית.
השימוש בפריט זה כפוף לתנאי רישיון CC BY 4.0 של Creative Commons.
אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים.