audio items
snunit

יתרועעו אף ישירו

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
נגן שירים ברצף
עמוד שיר openModalIcon
prayersAlbomImg
  • 1.
    הודו - קוצ'ין בנג'ו אברהם
  • 2.
    כורדיסטן - זאכו נחמיה חוג'ה
  • 3.
    ספרדים מסורות המזרח - בבל דוד מנחם
  • 4.
    ספרדים מסורות המזרח - בבל משה חבושה
  • 5.
    ספרדים מסורות המזרח - בבל נסים בר יוסף
  • 6.
    ספרדים מסורות המזרח - בבל שלמה מועלם
  • 7.
    תימן - כלל תימן יצחק נהרי
נגן שירים ברצף
playerSongImg
כותר יתרועעו אף ישירו
סולם לא ידוע
שפה עברית

תנאי השימוש:

הפריט כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם. חל איסור על כל שימוש בפריט, לרבות אך לא רק, העתקה, פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות, דיגיטאלי, אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה בכתב מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

תנאי השימוש אינם מונעים שימוש בפריט למטרות המותרות על פי חוק זכות יוצרים, תשס"ח-2007, כגון: שימוש הוגן בפריט. בכל מקרה חלה חובה לציין את שם/שמות היוצר/ים ואת שמו של בעל האוסף בעת השימוש בפריט וחל איסור על פגיעה בכבודו או בשמו של היוצר באמצעות סילוף או שינוי של היצירה.

השימוש בפריט כפוף גם לתנאי השימוש של אתר הפיוט והתפילה.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות דואר אלקטרוני לכתובת: [email protected]

תצוגת MARC
אודות
  • אחד מפיוטי חנוכה במסורת יהודי בבל, שעפ"י מסורת זקני בגדד, מחברו הוא כנראה ר' יוסף מעתוק, בן המאה ה־18.

    אחת מנקודות השיא במהלך חג החנוכה היא המפגש של החג עם השבת. נוסף על כך, חג החנוכה מתייחד בכך שהוא החג היחיד שמתחיל בחודש אחד (כסלו) ומסתיים בחודש אחר (טבת), כלומר לעולם יחול גם מפגש בין חג החנוכה וראש חודש טבת. מדי שלש-ארבע שנים חלה בחנוכה קדושה משולשת: שבת,ראש חודש וחנוכה. הפיוט, נדיר למדי במסורת הבבלית (אין רבים שמכירים או שרים אותו) מתייחס לרגע הזה בו מתרחש המפגש בין הזמנים, מפגש המוליד שירה "בניב שפה זכה", בבחינת הזמנים עצמם, כמעין ישויות אשר המפגש ביניהם מוליד זיכוך מיוחד - חנוכה, שבת, ולעיתים אף ראש חודש - שרים.
    השורה "לֹא יִנָּתֵק חוּט הַמְּשֻׁלָּשׁ - שַׁבַּת חֹדֶשׁ וַחֲנֻכָּה" מופיעה בשיר בסוגריים, כנראה משום שהיא מושרת רק אחת לכמה שנים - בשבת חנוכה וראש חודש. בשבת חנוכה "רגילה" שרים את השורה הקבועה: טוֹבִים שְׁנַיִם כְּאֶחָד - שַׁבַּת קֹדֶשׁ וַחֲנֻכָּה.
    הרגע הזה, של אור מרובה, מזמן גם שירה גדולה ( "פתחתי פי בקהל רב להלל..") וגם יוצר פתח לתקווה ותיקון לאדם ("אומר שובו בני האדם...) ולגאולת הכלל.



יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?