אשר נולד ב1956 בעיירה צ'רנוביץ. הסב מצד אבא היה רב חסידי מפורסם - רב חיים מריבניץ. במשפחתו של אשר כבר לא שמרו מצוות, אך דיברו אידיש. ב1973 התקבל למכון אקדמי למכניקה ומתמטיקה בעיר טומסק בסיביר, מכיוון ששם היה קל יותר ליהודי להתקבל, וסיים את לימודיו ב1978 באוניברסיטת נובוסיבירסק. ב1978 קיבל "הארה מיסטית" על כך שאינו שייך למקום בו התחיל את הקריירה וצריך לעלות לארץ. סיכויו של אשר לצאת מבריה"מ היו קלושים בעקבות הסיווג שקיבל בגלל הקתדרה הצבאית בה היה מחוייב ללמוד במכון. המשפחה קיבלה החלטה להתפצל: ב1979 ההורים הגישו לבדם בקשה ליציאה, קיבלו אישור ועלו. לאחר מכן, אשר הגיש בקשה ליציאה וקיבל סירוב. ב1979 ביקר בבית הכנסת במוסקבה, שם התחבר לחוגים יהודיים, הכיר את יולי קושרובסקי ואת סשה חולמיאנסקי וקיבל מהם חומרי לימוד עברית. בעת שהותו במוסקבה, גר אצל משפחת סוד ולמד עברית אצל יבגני גורביץ'.ב1980 קיבל מחולמיאנסקי הצעה להיות חלק מ"הארגון הציוני" ולהיות אחראי על שליחויות לפריפריה. באותה שנה השתתף ב"טיול" לימודי בניהולו של יולי אדלשטיין, שם קיבל "הסמכה" כמורה לעברית. ביצע נסיעות סודיות לערים מרוחקות ברחבי בריה"מ והביא לשם ספרות (סברדלובסק, וולגוגראד, טומסק, נובוסיבירסק, באקו, דרבנט, לבוב, קישינב, קייב, אודסה, איבאנו-פרנקובסק, וויניצה ואחרים). ב1982 נסע לחצי האי קרים ומצא מקום עבור "המחנה" הלימודי של חולמיאנסקי. "המחנה" פוזר על ידי הקג"ב, המשתתפים ברחו לעיר יאלטה, איבדו קשר ביניהם, לא הצליחו לקיים פעילות בגלל מעקב מסיבי וחזרו למוסקבה. כמו כן, אנשי החוגים הציוניים במוסקבה היו כולם תחת מעקב. אשר המשיך בנסיעות סודיות לערים עד העליה. עלה לארץ ב1983.
יוצרים נוספים
גרגורי, באדו ,(מראיין)
שנה
2017
הערות
הוידאו צולם כחלק מפרויקט הנצחת התנועה היהודית בברית המועצות 1948-1991 בראשות פרופ' יעקב רואי.
משך
01 43 00
מקום נוסף
"?' ???? ???""? 20/12/2017."
היקף החומר
1 משאב אלקטרוני (103 דקות).
מתוך
אוסף ראיונות עם ותיקי התנועה היהודית בברית המועצות בשנים 1948-1991
שפה
עברית
סימול
ARC. 4* 2192 212 אוסף ראיונות עם ותיקי התנועה היהודית בברית המועצות בשנים 1948-1991
הערת שפה
הראיון התקיים בעברית.
מספר מערכת
990052790410205171
שימוש להוראה ומחקר
למחקר, לימוד והוראה
מותר להעתיק את הפריט ולהשתמש בו למטרות של לימוד עצמי, הוראה ומחקר בלבד.
מותר להעתיק את הפריט ולהשתמש בו גם למטרות הוראה ומחקר מסחריות.
חובה להעניק קרדיט ליוצר/ים בכל שימוש בפריט.
אסור לפגוע בכבודו או בשמו של היוצר באמצעות סילוף או שינוי של היצירה.
אין צורך לפנות לספרייה הלאומית לקבלת רשות שימוש למטרות לימוד עצמי הוראה ומחקר.
שימוש שאינו ללימוד עצמי, הוראה ומחקר, מותנה בקבלת הרשאה מבעל זכויות היוצרים בפריט ו/או מבעל האוסף. לא נדרש אישור נוסף מהספרייה הלאומית.
תנאי השימוש נקבעו בהסכם עליו חתמה הספרייה הלאומית.
אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים
בכל שימוש יש לציין את מקור הפריט בנוסח הבא:
קושניר, אשר, 1956-, "ראיון עם קושניר, פליכס (אשר)", 2017, סימול ARC. 4* 2192 212 אוסף ראיונות עם ותיקי התנועה היהודית בברית המועצות בשנים 1948-1991, אוסף ראיונות עם ותיקי התנועה היהודית בברית המועצות בשנים 1948-1991.