audio items
snunit

על ישראל אמונתו

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
נגן שירים ברצף
עמוד שיר openModalIcon
prayersAlbomImg
  • 1.
    אשכנז - אשכנז כללי אורי קרויזר
  • 2.
    חסידים - חסידות כללי חזקי פוקס
נגן שירים ברצף
playerSongImg
כותר על ישראל אמונתו
סולם כללי
שפה עברית

תנאי השימוש:

הפריט כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם. חל איסור על כל שימוש בפריט, לרבות אך לא רק, העתקה, פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות, דיגיטאלי, אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה בכתב מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

תנאי השימוש אינם מונעים שימוש בפריט למטרות המותרות על פי חוק זכות יוצרים, תשס"ח-2007, כגון: שימוש הוגן בפריט. בכל מקרה חלה חובה לציין את שם/שמות היוצר/ים ואת שמו של בעל האוסף בעת השימוש בפריט וחל איסור על פגיעה בכבודו או בשמו של היוצר באמצעות סילוף או שינוי של היצירה.

השימוש בפריט כפוף גם לתנאי השימוש של אתר הפיוט והתפילה.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות דואר אלקטרוני לכתובת: [email protected]

תצוגת MARC
אודות
  • הפיוט "על ישראל" נאמר לקראת סיום פרק הפיוטים בחזרה של תפילת העמידה בשחרית של יום הכיפורים במסורות האשכנזים. הוא נאמר לאחר הפיוטים "אִמרו לאלהים" ו"מעשה אלהינו", כשארון הקודש סגור. לאחר שני פיוטים המגדלים את מעשיו של האל ומשווים אותם לקטנות האדם, מעניק "על ישראל" מעין תחושת ביטחון ונחמה.

    הפיוט בנוי מחזרה על תבנית אחידה. הוא מבוסס על הפסוק בתהלים "תְּנוּ עֹז לֵאלֹהִים עַל-יִשְׂרָאֵל גַּאֲוָתוֹ וְעֻזּוֹ בַּשְּׁחָקִים" (סח, לה). הוא מונה עשרים ושניים דברים שנותן האל לעמו ישראל, על פי סדר האל"ף־בי"ת, למשל אמונתו וחמלתו, רוממותו ותפארתו. חלק מן הביטויים הללו מיוסד על פשט פסוקים שונים, וחלק נוסף מקורו בפרשנות פיוטית.

    החזרה על התבנית הקבועה והקצרה והסידור על פי האל"ף־בי"ת הם שני מאפיינים של הפיוט הקדום. ייתכן שבעבר היה נהוג לומר את הפיוט באופן של שירת מענה בין החזן והקהל, אך כיום לרוב הוא מושר מפי הקהל והחזן יחד, ומקובל להלביש עליו מגוון מנגינות.



יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?