חזרה לתוצאות החיפוש

ראיון עם צ'לנוב, מיכאל

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
  • מחלקת הארכיונים של הספרייה הלאומית מחלקת הארכיונים של הספרייה הלאומית
כותר ראיון עם צ'לנוב, מיכאל
תיאור מיכאל נולד ב-1940, במוסקבה. בזמן המלחמה המשפחה התפנתה לעיירה מורשנסק. בסוף 1942 המשפחה חזרה למוסקבה. בין השנים 1948-1946, מיכאל חי יחד עם אביו בגרמניה. המשפחה לא קיימה אורח חיים יהודי אך מיכאל הכיר חגים יהודים. נתקל בביטויים אנטישמיים בתקופת ילדותו. על "פרשת הרופאים היהודים". בעקבות היחס האנטישמי כלפי היהודים בברה"מ, אביו נמשך לרעיונות ציוניים והכיר אותם למיכאל. מיכאל קרא את "מדינת היהודים" של הרצל, קרא את הפיליטונים והמאמרים של ז'בוטינסקי. דיבר עם חבר של אביו, בוּנין פאבל, על ציונות. על הפסטיבל העולמי של נוער דמוקרטי ב-1957 ועל המשלחת הישראלית. מיכאל הקשיב לשידורי רדיו זרים והיה מודע למה שהתרחש בישראל. ב-1958 סיים את הלימודים בביה"ס והלך לאוניברסיטה, למכון ללימוד שפות המזרח. למד שם 6 שנים. עשה התמחות שנתיים באינדונזיה. נשאר לעבוד במכון האנתרופולוגי/האתנוגרפי. בתקופה זו נתקל בביטויים אנטישמיים בתוך האוניברסיטה. על מלחמת ששת הימים. הסתובב בחוגים דיסידנטיים. על "מבצע החתונה" ב-1970. ניסיון של הקג"ב לגייס את מיכאל. היכרות עם מסורבי עלייה במרץ 1971.
באפריל 1971 מתחיל ללמוד עברית אצל ישראל פלחן. בסוף 1971 החל בעצמו ללמד עברית. על שיטת משה פלחן ללימוד השפה העברית. על שיטתו שלו ללימוד השפה ועל ספרי הלימוד. על הסמינרים ה"הומניטאריים" ו"המדעיים" במוסקבה בתחילת שנות ה-70. בתחילת 1976 עסק בהוראת עברית. על הסקר בקרב היהודים הסובייטיים ועל הסימפוזיון לתרבות יהודית. מעצר של מארגני הסימפוזיון וחיפוש בדירה של מיכאל. על הוועידה ההיסטורית-אתנוגרפית היהודית, על "דיבור", על הסמינר למורי עברית, ועל "שבוע העברית" ב-1979. על הקשיים במקום העבודה בעקבות הפעילות של מיכאל בתנועה היהודית. על השתתפות בפעילות של "אובְרָזְ'קי". רדיפה מצד הקג"ב. ב-1981 ארגן וועדה היסטורית-אתנוגרפית.
ב-1982 לחץ מצד הקג"ב לעלות לישראל. פנייה מצד הקג"ב למיכאל לקשר בינם לבין מסורבי עלייה. ב-1984 מיכאל הצטרף ל"משקה". על המפגש עם היהודים הבוכרים במהלך נסיעת עבודה. על תפקיד הירחון "סאוועטיש היימלאנד". פרסום מאמרים ב"סמאיזדאט היהודי". ב-1987 על ההפגנה במוסקבה כתגובה להפגנה של הארגון הלאומני "פמיאט". על התארגנות של קבוצות "לא-פורמליות" אשר דגלו בקידום תרבותן הלאומית של קבוצות אתניות לא-רוסיות. על EKA (התאגדות התרבות היהודית). ב-1988 מיכאל נהייה לראש של "משקה". פעילותו בתפקיד. על הכינוס היהודי הראשון שהתקיים בריגה במאי 1989. בדצמבר 1989 מוקם "הועד," ארגון גג של כל הארגונים היהודים בברה"מ וצ'לנוב נבחר לנשיאו.
יוצרים נוספים אולג, ז'ידקוב (מראיין)
שנה 2017
הערות הוידאו צולם כחלק מפרויקט הנצחת התנועה היהודית בברית המועצות 1948-1991 בראשות פרופ' יעקב רואי.
משך 41200
מקום נוסף "?' ?????? ???""? 18/10/2015, ?' ???? ???""? 07/03/2017 ."
היקף החומר 1 משאב אלקטרוני (252 דקות)..
שפה עברית
זכויות גישה online_resources
הערת שפה הראיון התקיים בעברית.
מספר מערכת 990052790180205171

תנאי השימוש:

למחקר, לימוד והוראה

מותר להעתיק את הפריט ולהשתמש בו למטרות של לימוד עצמי, הוראה ומחקר בלבד.

מותר להעתיק את הפריט ולהשתמש בו גם למטרות הוראה ומחקר מסחריות.

חובה להעניק קרדיט ליוצר/ים בכל שימוש בפריט.

אסור לפגוע בכבודו או בשמו של היוצר באמצעות סילוף או שינוי של היצירה.

אין צורך לפנות לספרייה הלאומית לקבלת רשות שימוש למטרות לימוד עצמי הוראה ומחקר.

שימוש שאינו ללימוד עצמי, הוראה ומחקר, מותנה בקבלת הרשאה מבעל זכויות היוצרים בפריט ו/או מבעל האוסף. לא נדרש אישור נוסף מהספרייה הלאומית.

ניתן לפנות לספרייה הלאומית לקבלת פרטי הקשר של בעל זכויות היוצרים/בעל האוסף: טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

מידע נוסף:

הפריט כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם.

תנאי השימוש נקבעו בהסכם עליו חתמה הספרייה הלאומית.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

תצוגת MARC
ראיון עם צ'לנוב, מיכאל – הספרייה הלאומית
תגיות

יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?