חזרה לתוצאות החיפוש

מלך-מהנדס

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט

"שנתיים ימים בערך לאחר שהוקמה מדינת ישראל ובעיצומו של גל הגירה חסר תקדים של יהודים אל תוך המדינה הצעירה, אמר ראש הממשלה הראשון דוד בן-גוריון: 'לכל אחד מאתנו ניתנה ההזדמנות היחידה במינה של מהפכת-משנה, מהפכת אדם ומהפכת טבע. [...] אנו ביצענו ומוסיפים לבצע לא רק מהפכת אדם. לנו ניתנה מהפכה לא פחות מבורכת ויקרה, מהפכת טבע. אנו עושים מעשי בראשית בארץ זו. אנו משנים פני הטבע ומחדשים סדרי הבריאה'. במוקד התכנית אשר שרטט בן-גוריון עמדה הגרסה הציונית של המהלך האמנציפטורי הכפול של הנאורות האירופית: טרנספורמציה של האדם ושל הטבע; עיצוב מחדש של המרחב והנדוס של החברה האנושית. ואכן, בעשור הראשון למדינת ישראל הוביל בן-גוריון פרויקטים של הנדסת אדם ומרחב כאחד. תוך כדי מלחמה והגירת המונים עוצבו מחדש הגבולות הגאוגרפיים וההרכב הדמוגרפי של המרחב הישראלי, נבנו ערים חדשות והורחבה ההתיישבות הכפרית, הונהגה מדיניות של כור היתוך ופיזור אוכלוסין וניזומו מפעלי פיתוח רחבי היקף של ייבוש ביצות, סלילת כבישים, נטיעת עצים והולכת מים. ; בספר 'מלך-מהנדס: דוד בן-גוריון, מדע ובינוי אומה' נבחנים לראשונה בשיטתיות תפיסתו ומדיניותו של דוד בן-גוריון כלפי מדע וטכנולוגיה ויחסיו עם מדענים ומומחים. הספר עוקב אחר שיתוף הפעולה שהתרקם בין המערכת הפוליטית למערכת המדעית בישראל הצעירה, ובוחן את הקשר הסימביוטי ביניהן. המחקר עומד על תפקידה החשוב של המדינה בעיצוב השדות והמוסדות הטכנו-מדעיים, מנתח את השפעת הסדר הפוליטי החדש ('סדר מדינה') על המערכות המדעיות והטכנולוגיות במרחב הארץ-ישראלי ומלמד כי הקמת מדינת ישראל מסמנת מהפכה בתולדותיהן. מנגד, מתחקה מלך-מהנדס אחר התהוות דפוסי המשילות הישראליים ומראה שלידע מדעי, לטכנולוגיות ולמוסדות טכנו-מדעיים היה תפקיד מרכזי בכינונה של ישראל, ובתוך כך מעמיק את פשרה ומשמעותה ההיסטוריוגרפית של הממלכתיות הישראלית". -- כריכה אחורית.

כותר מלך-מהנדס : דוד בן-גוריון, מדע ובינוי אומה / ארי בראל
עריכת לשון: רוית דלויה.
כותרים נוספים Engineer-king : David Ben-Gurion, science and nation building / Ari Barell.
מקום קשור Sde Boker (Israel)-place of publication
יוצרים נוספים אוניברסיטת בן גוריון בנגב. מכון בן גוריון לחקר ישראל, הציונות ומורשת בן גוריון
(גוף מנפיק)
מוציא לאור קריית שדה-בוקר : מכון בן-גוריון לחקר ישראל והציונות - אוניברסיטת בן-גוריון בנגב
שנה תשע"ד 2014
הערות "ספר זה מבוסס על עבודת הדוקטורט שלי שהועמקה והורחבה", אוניברסיטת בו-גוריון בנגב, 2009.
כולל ביבליוגרפיה: עמודים 326-291 ומפתח.
נוספו שער ותוכן עניינים באנגלית.
הערת תוכן ותקציר מבוא -- חלק I: תמונת עולם : פרק 1. אפיסטמולוגיה -- פרק 2. מדע, טכנולוגיה ותודעה לאומית -- פרק 3. תכנית מדינה -- חלק II: מדינה : פרק 4. 'לראות כמו מדינה' -- פרק 5. מדיניות מדע -- פרק 6. אקדמיה -- פרק 7. נשק -- אחרית דבר.
היקף החומר טו, 338 עמודים : פקסימילים, תרשימים
22 ס"מ.
שפה עברית
מספר מערכת 990037643640205171
קישורים תמונה קדמית (גרסה מוקטנת)
תמונה אחורית
תוכן העניינים
תמונה קדמית

תנאי השימוש:

איסור העתקה

יתכן שאסור להעתיק את הפריט ולהשתמש בו עבור פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

לבירור אפשרות שימוש בפריט, יש למלא טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

מידע נוסף: הפריט עשוי להיות כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות טופס בקשה לבירור זכויות יוצרים

תצוגת MARC

יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?