התמנון האיטר

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט

התמנון האיטר

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?

מידע על הפריט

כותר
התמנון האיטר
בביצוע
להקת כוורת; תזמורת קול ישראל בערבית
תאריך היצירה
1975
הערת מקום וזמן
30.12.1975., ירושלים.
סוגה
Instrumental music
שפה
heb
משך
00:03:00
הערות
בביצוע כלי.
המידע אודות ההקלטה הועתק מקטלוג קול ישראל.
הוקלט על-ידי קול ישראל.

הערת משתתפים
להקת כוורת בליווי תזמורת בית השידור.
מספר מדף
MCD-0257 - 01
מספר מערכת
990032520980205171
קישורים
תגיות
שיר ללא מילים
"התמנון האיטר" הוא שיר אינסטרומנטלי מתוך אלבומה השני של להקת כוורת, "פוגי בפיתה" שיצא בשנת 1974. ראשיתו של השיר בלהקת "השניצלים" בשנת 72', כאשר דני סנדרסון התעניין גם במוסיקה ערבית. השניצלים, יחד עם התזמורת הערבית של רשות השידור בניצוחו של זוזו מוסא, הקליטה את הקטע האינסטרומנטלי בסגנון ערבי שסנדרסון הלחין, שמו "התמנון האיטר". שיתוף הפעולה המיוחד זכה להצלחה רבה.
סנדרסון סיפר ל"הארץ": "באתי לקול ישראל, ופתאום שמעתי מאחד הצריפים מוסיקה ערבית, שמאוד משכה אותי באותה תקופה. במובנים מוזרים היא היתה מאוד דומה בעיני לרוקנרול ובעיקר לבלוז. אז דפקתי על הדלת של הצריף, וכשנכנסתי ראיתי 20 גברים שבראשם עמד זוזו. אמרתי לו שכתבתי יצירה שמושפעת ממוסיקה ערבית והוא אמר 'תביא סקיצה'. זה מראה איזה איש פתוח הוא היה. לא הכירו אותי אז. הוא היה יכול לזרוק אותי קיבינימט".
סנדרסון גם סיפר שכאשר הם ניסו למצוא שם ללהקה הוא הציע את השמות "התמנון האיטר" ו"כוורת".
איסור העתקה

איסור העתקה

הפריט עשוי להיות כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם. ייתכן שאסור להעתיק את הפריט ולהשתמש בו עבור פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

בכל שימוש בפריט יש לציין את שם היוצר/ת ואת מקורו באוספי הספרייה. הספרייה עושה מאמצים להציג את שם היוצר/ת כחלק מהמידע על הפריט, אך האחריות למתן קרדיט מדויק ומלא חלה על המשתמש/ת.