audio items
snunit
العودة إلى نتائج البحث

ערבית לראש השנה

لتكبير النص لتصغير النص
تشغيل الأغاني بشكل متسلسل
עמוד שיר openModalIcon
prayersAlbomImg
  • 1.
    איטליה - איטליה כללי ראובן דלה טורה
  • 2.
    אשכנז - אשכנז כללי מרדכי קרויזר
  • 3.
    חסידים - חסידות סלונים יהושע לויפר
  • 4.
    מרכז אסיה וקווקאז - הודו אמיר אפטקר
  • 5.
    מרכז אסיה וקווקאז - פרס יהודה צדק ומשפחתו
  • 6.
    ספרדים מסורות המזרח - בבל יהודה פתיה בליווי חזנים
  • 7.
    ספרדים מסורות המזרח - בבל משה חבושה
  • 8.
    ספרדים צפון אפריקה - אלג'יריה פנחס זרביב ורפאל בן שושן
  • 9.
    ספרדים צפון אפריקה - ג'רבה בנימין חדאד
  • 10.
    ספרדים צפון אפריקה - מרוקו חיים לוק בליווי דודי לוק ומוטי לוק
  • 11.
    ספרדים צפון אפריקה - תוניס משפחת דמרי
تشغيل الأغاني بشكل متسلسل
playerSongImg
عنوان ערבית לראש השנה
دورة العام ראש השנה
موعد الصلاة ערבית
لغة עברית

תנאי השימוש:

تخضع هذه المادة لقانون حقوق النشر و/ أو شروط الاتفاقية. يُحظر كل ما يلي ما لم يتم الحصول على إذن كتابي من مالك حقوق الطبع والنشر ومالك المجموعة: الاستنساخ والنشر والتوزيع والأداء العام والبث والنشر عبر الإنترنت أو بأي وسيلة أخرى ، كذلك إنشاء عمل مشتق من البند (على سبيل المثال ، الترجمة أو التعديل أو التكيّف) بأي شكل أو بأي وسيلة، سواء كانت رقمية أو مادية.

على الرغم مما سبق، يحق للمستخدم القيام بأي استخدامات مسموح بها على النحو المحدد في قانون حقوق النشر الإسرائيلي (5768-2007)، مثل "الاستخدام العادل". في أي حال، يجب ذكر اسم (أسماء) القيّم (القيّمين) عند الاستفادة من عملهم. يحظر الإضرار بكرامة المؤلف أو سمعته عن طريق تغيير المادة أو الإضرار بها.

يخضع استخدام المادة أيضًا لشروط استخدام موقع.

إذا كان هنالك اعتقاد بوجود هناك خطأ في المعلومات الواردة أعلاه، أو في حالة وجود أية مخاوف بشأن انتهاك حقوق النشر فيما يتعلق بهذه المادة، يرجى التواصل معنا عبر البريد الإلكتروني: [email protected]

MARC RECORDS
عن
  • תפילת ערבית של ראש השנה היא התפילה הפותחת את הימים הנוראים, זוהי תפילה מיוחדת ומרגשת שמשלבת בין אימת הדין של חגי תשרי ובין החגיגיות של השנה החדשה. במסורות רבות מקדימים לתפילה זו את הפיוט "אחות קטנה" שהפזמון שלו משקף את שתי התנועות הללו, "תכלה שנה וקללותיה" ו"תחל שנה וברכותיה".
    בערב השני של הראש השנה תפילת הערבית זהה, אך בחלק מן הקהילות נהוג שלא לשיר את "אחות קטנה" (שכן כבר כלתה השנה הקודמת) או לשיר אותו המענה הפזמון החיובי בלבד, בקהילות אחרות מקובל לשיר במקומו את הבתים האחרונים של "בת אהובת אל", החל מ"חֹן תחֹן".
    בנוסחי אשכנז, החזן והקהל מתחילים יחד בשירת מוטיב נעימת התפילה המיוחדת לימים הנוראים, הנשמעת לראשונה בבית הכנסת מאז יום הכיפורים הקודם, שמובילה אל אמירת "ברכו". המנגינה הזו נחשבת לקדומה ביותר והיא נזכרת כבר בכתבי המהרי"ל (אשכנז, המאות ה־14-15).
    קריאת שמע וברכותיה נאמרות כרגיל, אך לפני תפילת העמידה - במקום שבו אומרים בשבתות "ושמרו בני ישראל את השבת" - אומרים "תקעו בחודש שופר" או "וביום שמחתכם ובמועדיכם".
    תפילת עמידה של ערבית של ראש השנה נאמרת יחד עם כל התוספות של עשרת ימי תשובה ("זכרנו לחיים", "מי כמוך אב הרחמן", "המלך הקדוש", "וכתוב לחיים טובים", "בספר חיים" ו"עושה השלום"), וכמו ביתר תפילות העמידה של שבת ומועדים, לא נאמרת בה חטיבת הבקשות שבתפילת העמידה של חול. בברכה השלישית, קדושה, נוסף חלק מעניינו של היום - "ובכן תן פחדך" - המתאר את המלכתו של האל, שהיא עיקר החג. זו תוספת מיוחדת לברכת קדושת השם (שנותרת בנוסחה המצומצם בשאר החגים) שנזכרת כבר בסידורים המוקדמים. בניגוד למועדים שבהם נזכר החג רק בברכת קדושת היום, בימים הנוראים אנו ממליכים עלינו את הקב"ה ומקבלים עלינו את משפטו, ונדמה שלכן מתקני התפילה מצאו לנכון לציין זאת בברכה העוסקת בקדושתו של האל.
    בברכה הרביעית, קדושת היום, מציינים את החג בשם "יום תרועה" (משום תקיעות השופר שבשני ימי החג), אומרים "יעלה ויבוא" שבו נקרא החג "יום הזכרון" (על שם הדין שנכתב בראש השנה ובקשתנו להיזכר לחיים טובים ולשלום) וממשיכים בברכה מפויטת "אלוהינו ואלוהי אבותינו מלך על כל העולם כלו בכבודך".
    בתום חזרת הש"ץ הקצרה מוסיפים את מזמור תהלים כד, "לדוד מזמור לה' הארץ ומלואה" (שמשמש גם כשיר של יום ראשון בשאר ימות השנה). בנוסח אשכנז המזמור נאמר במענה של החזן והקהל בנעימת תהלים לעת צרה. בעקבות כתבי האר"י מקובל ליחס למזמור סגולות של פרנסה, ובתפילה המיוחדת של ראש השנה התקבל בעדות המזרח מנהג של פתיחת ארון ותפילה על הפרנסה יחד עם אמירת פרק תהלים זה. כמו כן, נהוג למכור את פתיחת הארון, כמו במכירת העליות לתורה או ההקפות בשמחת תורה.
    בנוסחי אשכנז הקדיש, של סוף תפילת הערבית בראש השנה הוא חגיגי במיוחד ונהוג לשיר אותו, החזן יחד עם הקהל, במנגינה חסידית חגיגית וסוחפת.



أتعرفون المزيد عن هذا العنصر؟ وجدتم خطأ ما؟