audio items
snunit
العودة إلى نتائج البحث

ישתבח

لتكبير النص لتصغير النص
تشغيل الأغاني بشكل متسلسل
עמוד שיר openModalIcon
prayersAlbomImg
  • 1.
    אהרן עמרם
  • 2.
    אשכנז - אשכנז כללי אורי קרויזר
  • 3.
    ספרדים מסורות המזרח - ספרד ירושלים משה חבושה
  • 4.
    ספרדים צפון אפריקה - מרוקו שמעון אילוז
تشغيل الأغاني بشكل متسلسل
playerSongImg

© ל'צלילי תימן' (אהרון עמרם)

عنوان ישתבח / תימן / אהרון עמרם
لحن تراثي ישתבח / תימן
מאפייני הקלטה -ara מסחרי
السلم الموسيقي כללי
دورة العام לכל עת
موعد الصلاة שחרית
ملحن ללא מלחין ידוע
لغة עברית

תנאי השימוש:

تخضع هذه المادة لقانون حقوق النشر و/ أو شروط الاتفاقية. يُحظر كل ما يلي ما لم يتم الحصول على إذن كتابي من مالك حقوق الطبع والنشر ومالك المجموعة: الاستنساخ والنشر والتوزيع والأداء العام والبث والنشر عبر الإنترنت أو بأي وسيلة أخرى ، كذلك إنشاء عمل مشتق من البند (على سبيل المثال ، الترجمة أو التعديل أو التكيّف) بأي شكل أو بأي وسيلة، سواء كانت رقمية أو مادية.

على الرغم مما سبق، يحق للمستخدم القيام بأي استخدامات مسموح بها على النحو المحدد في قانون حقوق النشر الإسرائيلي (5768-2007)، مثل "الاستخدام العادل". في أي حال، يجب ذكر اسم (أسماء) القيّم (القيّمين) عند الاستفادة من عملهم. يحظر الإضرار بكرامة المؤلف أو سمعته عن طريق تغيير المادة أو الإضرار بها.

يخضع استخدام المادة أيضًا لشروط استخدام موقع.

إذا كان هنالك اعتقاد بوجود هناك خطأ في المعلومات الواردة أعلاه، أو في حالة وجود أية مخاوف بشأن انتهاك حقوق النشر فيما يتعلق بهذه المادة، يرجى التواصل معنا عبر البريد الإلكتروني: [email protected]

MARC RECORDS
عن
  • "ישתבח" הוא הקטע החותם את חטיבת "פסוקי דזמרה" הנאמרים בכל בוקר בתפילת שחרית. זהו חלקה האחרון של תפילת "נשמת כל חי", הנאמרת רק בשבתות ובחגים. ביום השבת אם כן חותם קטע זה את תפילת "נשמת כל חי" הידועה גם בשם "ברכת השיר".
    הברכה שופעת לשונות של שבח והודאה, בריבוי פעלים ותארים הבאים בזה אחר זה ובונים התרגשות הולכת וגדלה. שפע התארים השוצפים בזה אחר זה מבטא דווקא את חוסר יכולתו של האדם להביע במלים את גדולתו של ה' ואת חסדיו.
    לשונות השבח מרובות הפעלים מצויות בתווך בין תיאור גודלו ותפארתו של האל המלך הגדול. תיאורם אלה של הקב"ה מהווים מעין מסגרת המקיפה את לשון השבח מכל צדדיה.
    במנהגים האשכנזיים נהוג לעמוד בעת אמירת קטע זה, כפי שעומדים בתפלת "ברוך שאמר" משום שיחד הן מהוות את מסגרת הברכות לפסוקי דזמרה.
    "ישתבח" נאמר בנעימת נוסח של התפילה, כל קהילה כמנהגה. המנהג החלבי הירושלמי הוא לשיר את הקטע האחרון החל מ"אל ההודאות" לפי מקאם השבת.
    נוסח ברכה זו הוא עתיק ונזכר כבר בתלמוד הירושלמי. הנוסח זהה בכל המנהגים, למעט שינויי לשון קטנים.



أتعرفون المزيد عن هذا العنصر؟ وجدتم خطأ ما؟