العودة إلى نتائج البحث

הפיזיקה של הבלתי אפשרי

لتكبير النص لتصغير النص

One hundred years ago, scientists would have said that lasers, televisions, and the atomic bomb were beyond the realm of physical possibility. Here, physicist Michio Kaku explores to what extent the technologies and devices of science fiction that are deemed equally impossible today might well become commonplace in the future. From teleportation to telekinesis, Kaku uses the world of science fiction to explore the fundamentals--and the limits--of the laws of physics as we know them today. He ranks the impossible technologies by categories--Class I, II, and III--depending on when they might be achieved, within the next century, millennia, or perhaps never. He uses his discussion of each technology as a jumping-off point to explain the science behind it.--From publisher description. ; האם יום אחד יהיה אפשר לעבור דרך קחרות? לבנות ספינות חלל שיכולות לנוע מהר יותר ממהירות האור? לקרוא את מחשבותיהם של אנשים? להפוך לרואה ואינו נראה? להזיז חפצים בכוח המחשבה? להעביר את גופנו במרחב באופן מיידי? כמו פיזיקאים רבים, גם מיצ'יו קאקו מוקסם מהאפשרות של מסע בזמן, אקדחי לייזר, שדות-כוח, יקומים מקבילים ורעיונות דומים. כישוף, פנטזיה ומדע בדיוני שימשו כר נרחב לדמיונו והציתו את הרומן הארוך שלו עם הבלתי אפשרי. טכנולוגיות שכיחות בימינו כמו טלוויזיה, לייזר ופצצת אטום, הוכרזו לפני פחות ממאה שנים על ידי גדולי המדענים כסותרות את חוקי הפיזיקה. בפיזיקה של הבלתי אפשרי בוחן מיצ'יו קאקו באיזו מידה יהוו הטכנולוגיות, שכיום נראות בלתי אפשריות, חלק משגרת חיינו בעתיד. מטלפורטציה ועד טלקומנטיקה, קאקו משתמש בעולם המדע הבדיוני כדי לבחון את היסודות - ואת הגבולות - של חוקי הפיזיקה הידועים לנו כיום. הוא מסווג את הטכנולוגיות הבלתי אפשריות לשלוש קבוצות על פי האפשרות להשיגן תוך עשור, אלף שנה או אולי לעולם לא. קאקו משתמש בדיון בכל טכנולוגיה כנקודת מוצא כדי להסביר את המדע שמאחוריה. ; הספר הפיזיקה של הבלתי אפשרי הוא הרפתקה מדעית יוצאת דופן שלוקחת את הקוראים למסע מהפנט ובלתי נשכח לעולם המדע העתידי, מסע מאיר עיניים ומשעשע כאחד. זהו מסע מבריק, פרובוקטיבי וחסר מעצורים בחופיה האקזוטיים של הפיזיקה. Independent האם מדעי האופטיקה והאלקטרומגנטיות יאפשרו לנו יום אחד להפוך עצמים לבלתי נראים? האם רקטות מגח סילון, מפרשי לייזר, מנועי אנטי-חומר וננו-רקטות ייקחו אותנו יום אחד אל הכוכבים השכנים? האם טלפתיה ופסיכוקינטיקה תהיינה יום אחד אפשריות באמצעות יכולות של ה-MRI, מחשבים, מוליכות-על וננו-טכנולוגיה? האם אפשר לבנות מכונת זמן ללא הפרת חוקי הפיזיקה הידועים? הישג אמיתי שמעביר במיומנות תיאור משכנע של הכול, מהמבנה התת-אטומי ועד לחוקי היקום. Kirkus reviews מיצ'יו קאקו, אחד המדענים הבולטים והמוערכים של ימינו, הוא פרופסור לפיזיקה תיאורטית בסיטי יוניברסיטי קולג' של ניו יורק ובסיטי קולג' של ניו יורק ואחד ממייסדיה של תורת המיתרים. הוא מחברם של ספרי מדע פופולרי ושל ספרי לימוד הנלמדים באוניברסיטאות רבות בעולם. קאקו מופיע לעתים קרובות בטלוויזיה ותוכנית הרדיו שלו משודרת ב-130 ערים. ספרו היקום של איינשטיין ראה אור אף הוא בהוצאת אריה ניר.

العنوان הפיזיקה של הבלתי אפשרי : מסע מדעי לעולמם של הפייזריס, שדות-הכוח, הטלפורטציה והמסע בזמן / מיצ'יו קאקו
מאנגלית - אוריאל גבעון.
عنوان بديل Physics of the impossible : a scientific exploration into the world of phasers, force fields, teleportation, and time travel / Michio Kaku.
مكان مرتبط Tel Aviv-Yafo (Israel)-place of publication
مساهم גבעון, אוריאל
الناشر תל אביב : אריה ניר
تاريخ الإصدار תש"ע 2010
ملاحظات כולל ביבליוגרפיה.
الشكل 304 עמודים
23 ס"מ.
اللغة العبرية
رقم النظام 990027235650205171

תנאי השימוש:

حظر النسخ

قد يُحظر نسخ المادة واستخدامها للنشر، التوزيع، الأداء العلنيّ، البثّ، إتاحة المادة للجمهور على الإنترنت أو بوسائل أخرى، إنتاج عمل مشتقّ من المادة (على سبيل المثال، ترجمة العمل وتعديله أو معالجته)، بصيغة إلكترونية أو آلية، من دون الحصول على إذن مسبق من مالك حقوق التأليف والنشر ومن مالكي المجموعة.

لاستيضاح إمكانية استخدام المادة، يرجى ملء استمارة الاستفسار عن حقوق التأليف والنشر

معلومات إضافية:

قد تكون المادة خاضعة لحقوق التأليف والنشر و/ أو شروط اتفاقية.

إذا كنت تعتقد/ين أنّه قد وقع خطأ في المعطيات الواردة أعلاهُ، أو أنّك تعتقد/ين أنّ هناك انتهاكًا لحقوق التأليف والنشر بشأن هذه المادة، فيرجى التوجُّه إلينا من خلال الاستمارة التالية.

MARC RECORDS

أتعرفون المزيد عن هذا العنصر؟ وجدتم خطأ ما؟