العودة إلى نتائج البحث

אוסף ביל"ו

لتكبير النص لتصغير النص
צילום: לא ידוע, 1922מתוך: אוסף אברהם שבדרון

מנשה מאירוביץ (1949-1860), מחלוצי ביל"ו, מראשוני המתיישבים בראשון לציון וממייסדיה של גדרה. האוסף כולל התכתבות, תדפיס הרצאתו על הבילויים, כתבה אודותיו, שני כרכי העתקות של מכתבים אל ועד מושבות יהודה וכן קטעי עתונות אודות תנועת הביל"ויים.

رقم الرف
V 882
تاريخ الإصدار
1922-1937
الشكل
0.2 מטר..
لغة المادة
العبرية;
وصف المحتوى
באוסף: גזרי עתונות אודות תנועת הביל"ויים, התכתבות מועטה עם מנשה מאירוביץ (ביניהם העתק במכונת כתיבה של מכתב מאת זאב ז'בוטינסקי, מ.ל. לילנבלום ושל העורך הצבאי של חדשות פלשתינה הרי גורדון), העתק הרצאה של פרופ' נחום סלושץ ושל פרופ' ב. ברוצקוס על מנשה מאירוביץ וכן תדפיס של הרצאתו של מנשה מאירוביץ על הבילויים בקיבוץ עין חרוד 22 לנובמבר 1937 וכתבה אודותיו. נוספו שני כרכי העתקות של מכתבים אל ועד מושבות יהודה.
موقع
  • مجموعة أرشيفات المكتبة الوطنية الإسرائيلية مجموعة أرشيفات المكتبة الوطنية الإسرائيلية
العنوان אוסף ביל"ו.
عنوان بديل English title: Bilu Collection.
ملاحظة اقتباس V 882 אוסף ביל"ו, מחלקת הארכיונים, הספרייה הלאומית, ירושלים.
هذا جزء من קובץ דברים שונים
مستوى التوصيف Fonds Record
lds57 מנשה מאירוביץ מחלוצי ביל"ו, מראשוני המתישבים בראשון לציון וממיסדיה של גדרה. נולד בניקולייב (דרום רוסיה) 1860. זמן מועט לפני סיימו את למודיו במכון האגרונומי (בשנת 1882) פרצו בורשה פרעות ביהודים. ארועי הדמים הפנו אותו לחוגי ההתעוררות הלאומית היהודית שהחלה לפעום בקרב יהודי רוסיה. באותם ימים נוסדה האגודה "דאביו" (דבר אל בני ישראל ויסעו) שנקראה אחר כך "בילו". בין העולים הראשונים מחברי האגודה הזאת היה מנשה מאירוביץ שעלה עם עוד מבני ביל"ו לארץ והתיישב בראשון לציון. עבודתו הספרותית (בחתימת "מזקני הישוב") מתחילה משנת 1933. כל מאמריו הוקדשו לעניני אר
lds79 האוסף הופקד לצמיתות בספרייה הלאומית על ידי מר מנשה מאירוביץ. ראשון לציון אוגוסט 1940.
lds58 האוסף בעברית.
رقم النظام 990035093040205171
קישורים תמונת ארכיון

תנאי השימוש:

تمّ وضع شروط استخدام تتناسب مع كل ملف أرشيفي على حدة.

تظهر شروط الاستخدام في صفحة الملف الأرشيفي على موقع المكتبة الوطنية.

لمزيد من المعلومات حول خدمة الاستيضاح عن حالة حقوق التأليف والنشر، وشروط استخدام المواد المتاحة في مجموعات المكتبة، انقروا هنا.

MARC RECORDS

أتعرفون المزيد عن هذا العنصر؟ وجدتم خطأ ما؟