קטלוגים

קטלוגים

מאגרים ביבליוגרפיים

מאגרים ביבליוגרפיים מכילים רשומות ביבליוגרפיות בעלות תוכן אנליטי. זאת בשונה מקטלוגים קונבנציונליים של ספריות המכילים, לרוב, תיאורים של הפריטים.

מאגרים אלו בדרך כלל מתמקדים בתחום דעת מסוים, ומכילים סוגי פרסומים שונים: ספרים, כתבי עת, עיתונים, דוחות ועוד. באמצעות מילות מפתח, תקצירים וחלוקה לפי תתי-נושאים, מאגרים ביבליוגרפיים מאפשרים לאתר מקורות מידע רלוונטיים בתחומי מחקר ממוקדים.

למידע על רמב"י – רשימת מאמרים במדעי היהדות

חיפוש ברמב"י

למידע על מאגרים ביבליוגרפיים נוספים

הביבליוגרפיה של הספר העברי

ה"ביבליוגרפיה של הספר העברי" כוללת את הביבליוגרפיה הלאומית של עם ישראל: רישום ותיאור מפורטים של כל ספרות העם היהודי שנדפסה באות עברית, לכל סוגיה ובכל לשונותיה. הביבליוגרפיה כוללת את מרבית הספרים, החוברות וכתבי העת שנדפסו בעברית, יידיש, לדינו, ערבית יהודית ובלשונות יהודיות אחרות, שנמצאים באוספים במדינת ישראל ומחוצה לה, ואשר נדפסו החל מראשית הדפוס העברי (בערך בשנת 1460) ועד 1960.

כניסה לקטלוג הביבליוגרפיה של ה​ספר העברי

​רישום הספרים נערך בצורה מדעית על פי כללים שנקבעו על ידי מערכת שבראשה עמדו פרופ' גרשם שלום ופרופ' בן־ציון דינור, ונעשה על סמך בדיקת הספרים עצמם. הוא כולל תיאור מלא של תוכן הספר והחומר הנלווה לו, עם ציון כל השותפים בחיבור הספר: עורכים, מתרגמים, מחברי הקדמות ומבואות, מפרשים וציירים ועוד. התיאור מתייחס גם לכלל היצירות של המחבר וליחס שבין המהדורות השונות של החיבורים, עם דגש מיוחד על העניינים הנוגעים לחיבור הספר ולהדפסתו.

ה"ביבליוגרפיה של הספר העברי" כוללת גם ביוגרפיה קצרה של כלל היוצרים אשר פעלו בספרות ישראל, כולל מחברים, מתרגמים וכו'. כיום כולל המאגר כ-115,000 רשומות ביבליוגרפיות ולמעלה מ-15,000 רשומות ביוגרפיות של אישים.

OCLC - WorldCat

​WorldCat הנו קטלוג מאוחד המפרט את אוספיהן של 71,000 ספריות ב-112 מדינות, אשר שייכות לאגודה המשותפת (Online Computer Library Center, OCLC). מאגר זה מאפשר לאתר פריטים הנמצאים בספריות ברחבי העולם, ולבצע השאלות בין-ספרייתיות.

כניסה ל-OCLC

ULY – קטלוג מאוחד ליידיש

ULY – קטלוג מאוחד ליידיש - הוא מאמץ משותף של ארבע ספריות בעלות אוספים גדולים של ספרים וכתבי עת ביידיש - ייִוואָ (ייִדישער װיסנשאַפֿטלעכער אינסטיטוט), YBC (יידישער ביכער-צענטער), NYPL (הספרייה הציבורית של ניו יורק), והספרייה הלאומית של ישראל. המטרה במפעל זה היא לייצר קטלוג מלא ושלם של כל הספרים וכתבי העת שפורסמו ביידיש ולאפשר חיפוש אחוד על הפריטים הללו בכל הספריות בחיפוש אחד. בנוסף, במידה וקיים עותק דיגטילי, נעשה מאמץ לקשרו לרכיב בקטלוג.

כניסה לקטלוג מאוחד ליידיש (ULY)