audio items
snunit

תפילת עמידה לחול (תפילת שמונה עשרה)

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
  • תפילה
נגן שירים ברצף
עמוד שיר openModalIcon
prayersAlbomImg
  • 1.
    איטליה - איטליה כללי סרג'יו מולכו
  • 2.
    אשכנז - אשכנז כללי אורי קרויזר
  • 3.
    אשכנז - אשכנז כללי אורי קרויזר
  • 4.
    ספרדים מסורות המזרח - ספרד ירושלים משה חבושה
  • 5.
    ספרדים צפון אפריקה - מרוקו מימון כהן
  • 6.
    תימן - מרכז תימן (צנעא וסביבותיה) אהרן עמרם
נגן שירים ברצף
playerSongImg
כותר תפילת עמידה לחול (תפילת שמונה עשרה)
סולם כללי
שפה עברית

תנאי השימוש:

הפריט כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם. חל איסור על כל שימוש בפריט, לרבות אך לא רק, העתקה, פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות, דיגיטאלי, אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה בכתב מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

תנאי השימוש אינם מונעים שימוש בפריט למטרות המותרות על פי חוק זכות יוצרים, תשס"ח-2007, כגון: שימוש הוגן בפריט. בכל מקרה חלה חובה לציין את שם/שמות היוצר/ים ואת שמו של בעל האוסף בעת השימוש בפריט וחל איסור על פגיעה בכבודו או בשמו של היוצר באמצעות סילוף או שינוי של היצירה.

השימוש בפריט כפוף גם לתנאי השימוש של אתר הפיוט והתפילה.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות דואר אלקטרוני לכתובת: [email protected]

תצוגת MARC
אודות
  • תפילת שמונה עשרה, תפילת הלחש, תפילת עמידה או פשוט - תפילה (ככינויה בספרות חז"ל), היא מרכזה של התפילה היהודית. היא נאמרת תמיד בעמידה זקופה ובלחש בפי כל אחד ואחת מן המתפללים, ולאחר מכן, מלבד בתפילת ערבית, בקול ובכמה תוספות מפי שליח הציבור, כמו קדושה וברכת כהנים. אין עוד חלק בתפילה שדומה לעמידה שנאמרת לגמרי ביחידות, ללא הובלה של החזן או תיאום עם הקהל.

    בתפילת שחרית וערבית תפילת העמידה נאמרת לאחר חטיבת קריאת שמע וברכותיה, בתפילת מנחה קודמת לה רק אמירת "אשרי" בחול, בנוסף לאמירת פיטום הקטורת בחלק מהמסורות

    יט. שלום. על כל ברכה תוכלו להרחיב בדף המיוחד לה.

    תוכן הברכות מזמן למתפללים ולמתפללות אזכור - שלוש פעמים בכל יום לפחות - של ההשגחה על שלושת האבות ושל גדולתו של האל המתבטאת הן בסדרים הטבעיים של העולם (ירידת הטל והגשם, האפשרות לרפואה) והן בממד הרוחני (סליחה, שכר ועונש, הגאולה ותחיית המתים). רצף הבקשות שבתפילה זו מזמין אותנו להתבונן במצבנו האישי, הלאומי ובסביבתנו - על החולים, על עושי הטוב והרע ועל מערכת המשפט וההנהגה - והוא נחתם בברכה אחרונה ובה תפילה לשלום. תפילה זו היא גם הזדמנות לתפילה, לבקשה אישית ולעיון של האדם בנפשו ובמצבו.

    בכמה הזדמנויות נאמרות תוספות לתפילת העמידה, חלקן בתפילת היחיד וחלקן רק בחזרת הש"ץ. בראשי חודשים ובימים טובים מוסיפים את "יעלה ויבוא", בחנוכה ובפורים את "על הניסים", בתעניות ציבור בחלק מן המסורות את "נחם" ו"עננו", בערבית של מוצאי שבת את "אתה חוננתנו". בעשרת ימי תשובה משתנות כמה מן הברכות ונוספים לחלקן משפטים וחלופות הקשורים לימים הנוראים.

    להרחבה מוזמנים לקרוא בשער לתפילת העמידה.

יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?