audio items
snunit

תהלים כ: למנצח מזמור לדוד יענך

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
  • טעמי המקרא
נגן שירים ברצף
עמוד שיר openModalIcon
prayersAlbomImg
  • 1.
    ספרדים מסורות המזרח - בבל משה חבושה
  • 2.
    ספרדים מסורות המזרח - ספרד ירושלים עזרא ברנע
  • 3.
    ספרדים צפון אפריקה - מרוקו חיים לוק
  • 4.
    תימן - מרכז תימן (צנעא וסביבותיה) אהרן עמרם
נגן שירים ברצף
playerSongImg
כותר תהלים כ: למנצח מזמור לדוד יענך
סולם כללי
שפה עברית

תנאי השימוש:

הפריט כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם. חל איסור על כל שימוש בפריט, לרבות אך לא רק, העתקה, פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות, דיגיטאלי, אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה בכתב מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

תנאי השימוש אינם מונעים שימוש בפריט למטרות המותרות על פי חוק זכות יוצרים, תשס"ח-2007, כגון: שימוש הוגן בפריט. בכל מקרה חלה חובה לציין את שם/שמות היוצר/ים ואת שמו של בעל האוסף בעת השימוש בפריט וחל איסור על פגיעה בכבודו או בשמו של היוצר באמצעות סילוף או שינוי של היצירה.

השימוש בפריט כפוף גם לתנאי השימוש של אתר הפיוט והתפילה.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות דואר אלקטרוני לכתובת: [email protected]

תצוגת MARC
אודות
  • מזמור זה הוא ברכת העם למלך ישראל, הנאמרת הן בעת שלום והן בעת מלחמה. המזמור נחלק לשלושה חלקים: חלק ראשון - כותרת ("למנצח מזמור לדוד"), חלק שני שבו העם מברך את המלך, וחלק שלישי שבו העם מביע ביטחון בישועת ה'. המזמור מסתיים בקריאה לה' שיושיע את עמו. המזמור נאמר בשחרית לפי מנהגי הספרדים, התימנים והאשכנזים (לפני "ובא לציון גואל"), ובנוסח איטליה הוא נאמר כחלק מתחנון של שני וחמישי

    בקהילות הספרדים, התימנים (בלדי ושאמי) ובחסידות חב"ד נהוג להימנע מאמירת המזמור בכל יום שאין אומרים בו תחנון. המזמור נאמר בחלק מקהילות אשכנז גם לפני (או אחרי) סליחות של יום כיפור קטן. המזמור נאמר גם לרפואת החולה בשעת הצורך.

יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?