audio items
snunit

מי שבירך לחיילי צה"ל

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
  • תפילה
נגן שירים ברצף
עמוד שיר openModalIcon
prayersAlbomImg
  • 1.
    אשכנז - אשכנז כללי אורי קרויזר
  • 2.
    אשכנז - יצירות חזנות אלכס בן דוד בקר
  • 3.
    אשכנז - יצירות חזנות חיים אדלר
  • 4.
    ספרדים מסורות המזרח - ספרד ירושלים חיים עובדיה
  • 5.
    ספרדים צפון אפריקה - מרוקו חיים לוק בליווי חזנים
נגן שירים ברצף
playerSongImg
כותר מי שבירך לחיילי צה"ל
סולם כללי
שפה עברית

תנאי השימוש:

הפריט כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם. חל איסור על כל שימוש בפריט, לרבות אך לא רק, העתקה, פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות, דיגיטאלי, אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה בכתב מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

תנאי השימוש אינם מונעים שימוש בפריט למטרות המותרות על פי חוק זכות יוצרים, תשס"ח-2007, כגון: שימוש הוגן בפריט. בכל מקרה חלה חובה לציין את שם/שמות היוצר/ים ואת שמו של בעל האוסף בעת השימוש בפריט וחל איסור על פגיעה בכבודו או בשמו של היוצר באמצעות סילוף או שינוי של היצירה.

השימוש בפריט כפוף גם לתנאי השימוש של אתר הפיוט והתפילה.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות דואר אלקטרוני לכתובת: [email protected]

תצוגת MARC
אודות
  • מי שברך היא תפילה המבטאת את ברכת הקהל לאנשים שונים במגוון אירועים, למשל ברכת רפואה לחולים, החלמה והצלחה ליולדת, ברכה כללית לעולים לתורה ועוד. ניתן להבחין בין שני סוגים של "מי שברך", האחד – עבור איש או אישה מסוימים (למשל אחרי עליה לתורה, בר ובת מצווה ולידה), שני – עבור קבוצת אנשים, אפילו אם אינם נוכחים בבית הכנסת (למשל מי שברך לקהל, לחיילי צה"ל ולחולים).
    נוסח התפילה משתנה בהתאמה לברכה ולמועד אמירתה, אולם הוא שומר על תבנית קבועה: "מי שבירך את... הוא יברך את... ונאמר אמן". קיימים נוסחים רבים מאוד של "מי שברך", ועל פי רוב לא ידוע מי מחברן. יוצאת דופן היא התפילה לשלום חיילי צה"ל שתיקן הרב הראשי לישראל בזמנו, הרב שלמה גורן.
    את התפילה אומר לרוב הגבאי לאחר אחת מן העליות לתורה, בימי שני וחמישי ובשבתות וימים טובים, והקהל כולו עונה אחריו אמן. לברכה אין מנגינה מיוחדת משלה, אך נהוג לאמרה באותה נעימה בה נאמרים שאר חלקי התפילה.


יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?