audio items
snunit

מי שבירך

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
  • תפילה
playerSongImg
כותר מי שבירך
סולם כללי
שפה עברית

תנאי השימוש:

הפריט כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם. חל איסור על כל שימוש בפריט, לרבות אך לא רק, העתקה, פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות, דיגיטאלי, אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה בכתב מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

תנאי השימוש אינם מונעים שימוש בפריט למטרות המותרות על פי חוק זכות יוצרים, תשס"ח-2007, כגון: שימוש הוגן בפריט. בכל מקרה חלה חובה לציין את שם/שמות היוצר/ים ואת שמו של בעל האוסף בעת השימוש בפריט וחל איסור על פגיעה בכבודו או בשמו של היוצר באמצעות סילוף או שינוי של היצירה.

השימוש בפריט כפוף גם לתנאי השימוש של אתר הפיוט והתפילה.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות דואר אלקטרוני לכתובת: [email protected]

תצוגת MARC
אודות
  • מי שבירך היא תפילה קצרה בגרסאות שונות, המותאמות לסוג הברכה והאירוע. הפתיחה והסיומת של הברכה הן קבועות – "מי שבירך את... הוא יברך את... ונאמר אמן", אולם גוף הברכה ותוכנה משתנה בהתאם לייעודה.
    הברכה הנפוצה והידועה ביותר היא "מי שבירך" למי שעולה לתורה בשבתות ובחגים. לאחר שמסתיימת קריאת התורה של אותה "עלייה" אליה עלה המתפלל, מברך הגבאי את אותו מתפלל. אצל הספרדים נהוג גם להכריז על הסכום אותו תרם המתפלל בתמורה לעלייתו לתורה. בקהילות האשכנזיות לא מציינים בפומבי את סכום התרומה.
    ברכת "מי שבירך" נוספת היא ברכה ציבורית לקהל המתפללים, בתום קריאת התורה ולפני הולכת הספר חזרה אל ארון הקודש. ברכה זו נהוגה בעיקר בבתי הכנסת הספרדיים. כמו כן נהוג לברך ברכה זו גם בעת התכנסויות של ציבור גדול.
    ברכה כללית ידועה נוספת היא "מי שבירך" לחייל צה"ל, ברכה אותה התקין הרב שלמה גורן בעת שהיה הרב הצבאי הראשי. גם את הברכה הזו נהוג לברך במעמד הוצאת ספר התורה מן ההיכל או עם תום הקריאה בתורה. באותו מעמד גם מברכים את ברכת "מי שבירך" לחולים ולחולות – כאשר החזן מזכיר את שמותיהם של חולים הזקוקים לרפואה, הנמסרים לו ע"י המתפללים.
    ברכות "מי שבירך" נפוצות נוספות הן ברכה ליולדת, לאבי הבן, לאבי הבת, לבר ולבת המצווה. על פי ההערכה, קיימים עשרות סוגים של "מי שבירך".


יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?