audio items
snunit

ברכת גבורות (מתוך תפילת העמידה)

להגדלת הטקסט להקטנת הטקסט
  • תפילה
נגן שירים ברצף
עמוד שיר openModalIcon
prayersAlbomImg
  • 1.
    איטליה - איטליה כללי סרג'יו מולכו
  • 2.
    אשכנז - אשכנז כללי אורי קרויזר
  • 3.
    חסידות צאנז - חסידות בובוב רפי וינר
  • 4.
    ספרדים מסורות המזרח - בלקן סטפן סבליץ' (אשר אלקלעי) בליווי ר' יצחק אסיאל ויצחק פאפו
  • 5.
    ספרדים מסורות המזרח - ספרד ירושלים משה חבושה
  • 6.
    ספרדים מסורות המזרח - ספרד ירושלים משה חבושה
  • 7.
    ספרדים צפון אפריקה - מרוקו מימון כהן, שמעון אילוז
נגן שירים ברצף
playerSongImg
כותר ברכת גבורות (מתוך תפילת העמידה)
סולם כללי
שפה עברית

תנאי השימוש:

הפריט כפוף לזכויות יוצרים ו/או לתנאי הסכם. חל איסור על כל שימוש בפריט, לרבות אך לא רק, העתקה, פרסום, הפצה, ביצוע פומבי, שידור, העמדה לרשות הציבור באינטרנט או באמצעים אחרים, עשיית יצירה נגזרת של הפריט (למשל, תרגום, שינוי היצירה או עיבודה), בכל צורה ואמצעי, לרבות, דיגיטאלי, אלקטרוני או מכני, ללא הסכמה בכתב מראש מבעל זכות היוצרים ומבעל האוסף.

תנאי השימוש אינם מונעים שימוש בפריט למטרות המותרות על פי חוק זכות יוצרים, תשס"ח-2007, כגון: שימוש הוגן בפריט. בכל מקרה חלה חובה לציין את שם/שמות היוצר/ים ואת שמו של בעל האוסף בעת השימוש בפריט וחל איסור על פגיעה בכבודו או בשמו של היוצר באמצעות סילוף או שינוי של היצירה.

השימוש בפריט כפוף גם לתנאי השימוש של אתר הפיוט והתפילה.

אם לדעתך נפלה טעות בנתונים המוצגים לעיל או שקיים חשש להפרת זכות יוצרים בפריט, אנא פנה/י אלינו באמצעות דואר אלקטרוני לכתובת: [email protected]

תצוגת MARC
אודות
  • ברכת גבורות היא הברכה השנייה בתפילת העמידה, השנייה בחטיבת ברכות השבח, הפותחת את התפילה, ואחת משש הברכות הקבועות הנאמרות בכל תפילות העמידה, בפתיחה ובסיום.
    הברכה עוסקת במתן שבח לקב"ה על גבורותיו כבורא העולם וכמנהיגו. היא פותחת בקדמותו של האל ובתוקפו, וממשיכה בהיותו מחיה ומקיים את כל היצורים כולם, זה שהתקומה והרפואה, החיים והמוות בידו. חכמים שילבו בברכת "גבורות" את הבקשה על גשמים בחורף וטל בימות הקיץ, שכן ירידת הגשמים ועליית הטל אף הן סימן לגבורתו של הקב"ה, שהתקין מחיה לכל ברואיו.
    מוטיב בולט בברכה זו בפתיחתה ובסיומה הוא עניין תחיית המתים. דבר זה בא להראות ולהדגיש אחד מיסודות הדת, והוא שאין הקב"ה יוצר היצורים בלבד, אלא השגחתו מצויה על כל ברייה וברייה מיצירתה, דרך קיומה וחיוּתהּ וכלה בכיליונה. על פי פירושו של ר' דוד אבודרהם (ספרד, המאה ה-14), שעסק בפירוש וביאור התפילות, קיימים שלושה עניינים שבהם הקב"ה מחיה המתים: הראשון - כשאדם ישן על מטתו והרי הוא חשוב כמת והקב"ה מחזיר לו נשמתו כשהוא ניעור משנתו. העניין השני הוא ירידת הגשמים, ובתלמוד נאמר (תענית ז, א): אמר רבי אבהו גדול יום הגשמים יותר מתחיית המתים, שכן תחיית המתים היא דוקא לצדיקים ולא לרשעים, ואילו גשמים יורדים ומועילים גם לצדיקים וגם לרשעים. והעניין השלישי הוא תחיית המתים לעתיד לבוא, שהיא עיקר הברכה, וזו הכוונה בחתימת הברכה: ברוך אתה ה' מחיה המתים. כנגד שלושה עניינים אלו נתקנו שלושת אזכורי תחיית המתים.
    לברכה זו אין נעימה מוסיקלית מיוחדת בימות החול, לעומת זאת, בכל אחת ממסורות ישראל יש נעימה מיוחדת ושונה בשבתות, בחגים ובימים הנוראים ולכל אחת מהן כמה וכמה וריאציות.

    למבוא לתפילת העמידה



יודעים עוד על הפריט? זיהיתם טעות?