דער הויזפריינד
אוגוסט 1932

אודות העיתון
שבועון ביידיש שיצא לאור בורשה במהלך 1932, ופנה אל הקהל הרחב. ענייני השעה תופסים מקום רק במדור 'משבוע לשבוע' ['פֿון וואָך צו וואָך'], ושאר העיתון מוקדש לכתבות ולתכנים ספרותיים. צילומים תפסו מקום מרכזי בעיתון: עמוד השער ומספר עמודים נוספים מכל גיליון הוקדשו לתמונות של אתרים ודמויות ממגוון מקומות ותחומים. גם בתמונות וגם בכתבות ניכר עניין רב בכוכבי קולנוע ותיאטרון.
העיתון נתן במה מרכזית גם לקוראים שלו, והכריז על תחרות קוראים במסגרתה התבקשו הקוראים לשלוח רשימות על חוויות מיוחדות שעברו או על היישוב בו הם מתגוררים, או לשלוח תמונות אמנותיות שצילמו, ואת החומרים שנשלחו אל המערכת פרסם השבועון לאורך כל השנה.
למרות נטייתו העממית של העיתון, שניכרת גם בתכנים הספרותיים שלו, התפרסמו בו דבריהם של כמה מן העיתונאים המוכשרים והמצליחים של התקופה, כמו יואל מסטבוים, יוסף טונקל ['דער טונקעלער'], ש"י סטופניצקי ואחרים.
העיתון הועלה לאתר בעזרת:
תגיות