audio items
snunit

וידוי ליום הכפורים - על חטא שחטאנו

لتكبير النص لتصغير النص
تشغيل الأغاني بشكل متسلسل
עמוד שיר openModalIcon
prayersAlbomImg
  • 1.
    אשכנז - אשכנז כללי אורי קרויזר
  • 2.
    אשכנז - אשכנז כללי שמחה שלמה זילבר
  • 3.
    מרכז תימן (צנעא וסביבותיה) - צנעא אהרן עמרם
  • 4.
    ספרדים מסורות המזרח - בבל;ספרדים מסורות המזרח - ספרד ירושלים משה חבושה
  • 5.
    ספרדים מסורות המזרח - ספרד ירושלים עזרא ברנע
  • 6.
    ספרדים צפון אפריקה - מרוקו חיים לוק בליווי דודי לוק ומוטי לוק
  • 7.
    ספרדים צפון אפריקה - מרוקו קבוצת חזנים
تشغيل الأغاني بشكل متسلسل
playerSongImg
عنوان וידוי ליום הכפורים - על חטא שחטאנו
السلم الموسيقي כללי
لغة עברית

תנאי השימוש:

تخضع هذه المادة لقانون حقوق النشر و/ أو شروط الاتفاقية. يُحظر كل ما يلي ما لم يتم الحصول على إذن كتابي من مالك حقوق الطبع والنشر ومالك المجموعة: الاستنساخ والنشر والتوزيع والأداء العام والبث والنشر عبر الإنترنت أو بأي وسيلة أخرى ، كذلك إنشاء عمل مشتق من البند (على سبيل المثال ، الترجمة أو التعديل أو التكيّف) بأي شكل أو بأي وسيلة، سواء كانت رقمية أو مادية.

على الرغم مما سبق، يحق للمستخدم القيام بأي استخدامات مسموح بها على النحو المحدد في قانون حقوق النشر الإسرائيلي (5768-2007)، مثل "الاستخدام العادل". في أي حال، يجب ذكر اسم (أسماء) القيّم (القيّمين) عند الاستفادة من عملهم. يحظر الإضرار بكرامة المؤلف أو سمعته عن طريق تغيير المادة أو الإضرار بها.

يخضع استخدام المادة أيضًا لشروط استخدام موقع.

إذا كان هنالك اعتقاد بوجود هناك خطأ في المعلومات الواردة أعلاه، أو في حالة وجود أية مخاوف بشأن انتهاك حقوق النشر فيما يتعلق بهذه المادة، يرجى التواصل معنا عبر البريد الإلكتروني: [email protected]

MARC RECORDS
عن
  • וידוי מפורט וארוך על חטאים שונים, חטאי הפרט והכלל

    לא רק על עצמו, אלא גם על עמו. הנחת המוצא כאן היא שיש לפְּרט יכולת להשפיע על פרטים אחרים מלבדו, ועל הכלל כולו, ולפיכך הוא נותן את הדין גם על מעשיהם. לפי פרשנות נוספת, האדם מתוודה – כפי שנזכר במפורש בוידוי בנוסח הספרדים – גם על עבירות שעשה בגלגולים קודמים, ולכן עליו להתוודות על כל רשימת העבירות אפילו אם יודע שלא עבר עליהן בימי חייו, שמא בגלגולים אחרים כן עבר עליהן.

    הוידוי נאמר, כאמור, פעמיים בכל אחת מחמשת התפילות של יום הכיפורים, לילה ויום כאחד: פעם אחת בתפילת היחיד, בלחש, ופעם שנייה בחזרת הש"ץ בקול רם. בעדות הספרדים נהוג שהקהל משתתף אף הוא בוידוי שאומר שליח הציבור: בסוף כל שורה עונה הקהל ביחד "תמחול" או "תסלח" לסירוגין, ואם מדובר בחלק האחרון של הוידוי ("על חטאים") – עונה הקהל "תמחול ותסלח" או "תסלח ותמחול" לסירוגין. בעדות אשכנז נהוג שהקהל שר כמעיין פזמון חוזר "וְעַל כֻּלָּם, אֱלוֹהַּ סְלִיחוֹת, סְלַח לָנוּ, מְחַל לָנוּ, כַּפֶּר לָנוּ". בשני המנהגים הקהל הוא חלק פעיל מן הוידוי, ומשתתף בו באופן קולקטיבי בשירה משותפת. הדבר ממחיש בפועל את תפיסת "כל ישראל ערבים זה בזה" שהזכרנו קודם, ומעמיד את כל המתפללים במעמד מיוחד ומרגש של אחדות בפני האל ביום הדין.

أتعرفون المزيد عن هذا العنصر؟ وجدتم خطأ ما؟