audio items
snunit
العودة إلى نتائج البحث

שלושה דברים

لتكبير النص لتصغير النص
playerSongImg
عنوان שלושה דברים
دورة العام לכל עת;שבת
لغة עברית

תנאי השימוש:

تخضع هذه المادة لقانون حقوق النشر و/ أو شروط الاتفاقية. يُحظر كل ما يلي ما لم يتم الحصول على إذن كتابي من مالك حقوق الطبع والنشر ومالك المجموعة: الاستنساخ والنشر والتوزيع والأداء العام والبث والنشر عبر الإنترنت أو بأي وسيلة أخرى ، كذلك إنشاء عمل مشتق من البند (على سبيل المثال ، الترجمة أو التعديل أو التكيّف) بأي شكل أو بأي وسيلة، سواء كانت رقمية أو مادية.

على الرغم مما سبق، يحق للمستخدم القيام بأي استخدامات مسموح بها على النحو المحدد في قانون حقوق النشر الإسرائيلي (5768-2007)، مثل "الاستخدام العادل". في أي حال، يجب ذكر اسم (أسماء) القيّم (القيّمين) عند الاستفادة من عملهم. يحظر الإضرار بكرامة المؤلف أو سمعته عن طريق تغيير المادة أو الإضرار بها.

يخضع استخدام المادة أيضًا لشروط استخدام موقع.

إذا كان هنالك اعتقاد بوجود هناك خطأ في المعلومات الواردة أعلاه، أو في حالة وجود أية مخاوف بشأن انتهاك حقوق النشر فيما يتعلق بهذه المادة، يرجى التواصل معنا عبر البريد الإلكتروني: [email protected]

MARC RECORDS
تفسير التهاليل الدينية اليهودية

  • • שְׁלֹשָׁה דְבָרִים צָרִיךְ אָדָם לוֹמַר בְּתוֹךְ בֵּיתוֹ עֶרֶב שַׁבָּת עִם חֲשֵׁכָה – שלושה דברים צריך אדם לומר לבני ביתו סמוך לחשיכה בערב שבת.
    • עִשַּׂרְתֶּן? – האם הפרשתם את המעשר מכל מה שמוכן לאכילה בשבת? בשבת אסור לאכול מזון שלא עושר מבעוד יום.
    • עֵרַבְתֶּן? – האם הכנתם את עירובי התחומין, שיאפשרו לכם להרחיק ממקום מושבכם יותר מאלפיים אמה במשך השבת, והאם הכנתם את עירובי החצרות, שיאפשרו לכם להוציא דברים מרשות לרשות במהלך השבת.
    • הַדְלִיקוּ אֶת הַנֵּר! – לאחר שבירר בעל הבית שייעשו ההכנות לכניסת השבת כנדרש, הוא פונה אל בני ביתו בציווי על המעשה האחרון שעליהם לעשות קודם כניסת השבת. הדלקת נרות אסורה בשבת מן התורה, שכן נאמר בשמות (לה, ג): לֹא תְבַעֲרוּ אֵשׁ בְּכֹל משְׁבֹתֵיכֶם בְּיוֹם הַשַּׁבָּת. הדלקת הנרות מסמנת את סיומם של ימי המעשה ואת התחלת השביתה בשבת.
    • סָפֵק חֲשֵׁכָה סָפֵק אֵינָהּ חֲשֵׁכָה – כאשר השעה מאוחרת יותר, בשעת בין השמשות, וכבר יש ספק אם ירדה השבת או אם עדיין מצויים בימי המעשה -
    • אֵין מְעַשְּׂרִין אֶת הַוַּדַּאי – כבר אסור לעשר את הפירות שבוודאי לא הופרש מהם המעשר, והם אסורים לאכילה ולשימוש בשבת. מעשר אסור בשבת משום שיש בו כדי לתקן את מה שלא היה מתוקן. כאן נאסר המעשר אף בזמן בין השמשות.
    • וְאֵין מַטְבִּילִין אֶת הַכֵּלִים – אסור לתקן כלים בשבת, וטבילתם מטומאתם היא בגדר תיקונם, שאותו אוסרים כאן חכמים גם בין השמשות.
    • אֲבָל מְעַשְּׂרִין אֶת הַדְּמַאי – בשעת ספק זאת מותר לעשר תבואה שנלקחה מעמי הארץ, שרובם מעשרים, ולכן יש ספק אם היא כבר עושרה, כך שהמעשר הוא רק ליתר ביטחון.
    • וּמְעָרְבִין – בשעת בין השמשות מותר לערב עירובי חצרות בלבד, שכן זוהי חומרה.
    • וְטוֹמְנִין אֶת הַחַמִּין – בשבת גזרו חכמים שלא לטמון את החמין בדבר שאינו מוסיף הבל, אך בשעה זו עדיין לא החילו את הגזירה.
    • תַּלְמִידֵי חֲכָמִים מַרְבִּים שָׁלוֹם בָּעוֹלָם – דווקא תלמידי החכמים, הנראים כחלוקים וכלוחמים את מלחמתה של תורה, מתוך שהם מבטאים את פניה הרבים של המציאות ואת שבעים פניה של התורה, באמצעותם רב השלום בעולם.


أتعرفون المزيد عن هذا العنصر؟ وجدتم خطأ ما؟